Pazartesi, Şubat 20, 2006

55


52'de bahsettiğim hamsili pilav olayına ait fotoğraf budur işte kuzum, buyur!
şimdi sen "pilav bu fotoğrafın hangi kısmında duruyor?" diye sorabilirsin. haklısın, kötü bi' fotoğraf malesef. ama tarif fotoğraftan daha açık ve net olacak. sevgili ahçımız hülya hanım'a sevgilerimi yolluyorum burdan!
tarif
yarım kilo hamsi
2 su pardağı pirinç (aslında gerektiği kadar diye değiştirilebilirsin)
1 adet kuru soğan
1 adet patates
limon
bi' parça maydonoz
hamsileri temizlenip yıkanıyorsun öncelikle(bu kısımdan hiç hoşlanmıyorum), tencerenin dibine (bence pilav tenceresi denilen yayvanca tencereler kullanılmalısın, yine de tercih meselesi tabii...)boşluk kalmayacak şekilde hamsiler diz. üstüne 1 parmak kalınlığında olacak şekilde bi' sıra pirinç sonra hamsi sonra pirinç... hamsiler bitene kadar aynı işlemi tekrarla ve en üst sırayı hamsi olacak şekilde ayarla. hamsilerin üstüne limon, soyup estetik zevkine göre dilimlediğin soğan ve patates dilimlerini yerleştir. en üste de kokusunu versin kadar maydonozu ölece bırak. pirinç miktarına göre suyunu (sıcak ve mesela 2 pardak pirince 3 bardak su olabilir), zeytinyağını (gözkararı ve damak tadına göre) ve tuzunu ekle, önce normal ateşte biraz takırdat, sonra kısık ateşte pişir.
şahane oldu işte. yanına rakı güzel oluyor.

2 yorum:

Mathy dedi ki...

canım çekti valla. yanına rakı da yakışır hani...

gaia dedi ki...

dene:) hem kolay hem güzel valla...