Pazartesi, Ocak 29, 2007

169

nedense hep başkalarının bizi kırdığına, incittiğine, üzdüğüne, mutlu ettiğine dair bi' inanç var içimizde. sanki hep dıştan gelen şeyler bizim ne olduğumuzu belirleyenler. oysa hepsine izin veren biz değil miyiz kuzum?

ben izin vermediğim sürece birinin beni üzebileceğini mi sanıyorsun?

9 yorum:

Adsız dedi ki...

bence üzebilir kesin konuşmamak lazım neme lazım.

ayşe dedi ki...

onun beni üzmesini seçiyorumdur, seçtiğimi hiç bilmeden.

gaia dedi ki...

:)

betus dedi ki...

Üzme mertebesini bahşetmemek ya da bahşetmemekle ilgili bir durum bence.Birine seni üzecek kadar değer vermek...Peki suçlu kim.Seven mi üzen mi?

Adsız dedi ki...

katılıyorum yahu. çok değer vermediğimi bildiğim insanlar tarafından kırılıp durduğumu farkettikçe düşünmüştüm aynı şeyi.

gerçi yorumlardakilere de katılıyorum. suç yok bence ortada, esma'nın dediği gibi bir seçim. ve belki metam.'un dediği gibi üzebilir de ne kadar izin vermemeye çalışsan da.. kolay değil.

. nothing . dedi ki...

üzülmek çok geniş bir kavram ama genelde içinde bulunmaktan hoşnut olmadığımız bir duruma gösterdiğimiz duygusal bir tepki. ben şu soruları sorarım üzüldüğüm zaman:

- üzen kim?
- üzen sebep ne?
- üzülen kim?


hep tek bir cevap buluyorum sonuçta; şartlar ne olursa olsun incindiğini düşündüğüm egom ve benliğim üzülmeme sebep olan.

egonuzu yendiğiniz zaman ortada pek bir sorun kalmıyor ama bence asıl mesele üzülmek değil, üzülmenin yarattığı o ruh haline takılı kalmak. yoksa üzülmek de sevinmek kadar gayet doğal bir kavram.

insan içinde bulunduğu şartlardan bağımsız bir varlık olmadığına göre benliğimiz o şartları hep kendi açısından değerlendiriyor, siz olmadan dünya yok ne de olsa!

üzülmenize sebep olan veya o üzülen ben nasıl bir şey, neyin nesi bir tam olarak anlasak ortada hiç bir sorun kalmayacak aslında :)

Adsız dedi ki...

o kadar kabiliyetli olmadığımı biliyorum sadece

TheDreamer dedi ki...

ilginç bir yaklaşım..

Didi dedi ki...

169'un ayni zamanda Turk Telekom masal hattinin numarasi olmasi da apayri uzucu bir tesaduf olsa gerek.